Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
Przemko napisał:

hohoho ciekawostka skoro jestes taka mundra moze opowiesz mi o Norweskiej wigilji za to ona ma bogata tradycje IDIOTYZM to co tu napisalas
Przepraszam ale ty kobieto chyba nie wiesz co to jest tradycja hahahahaha a skoro karp przypomina ci sie z jedzeniem szczura to chyba go naprawde zjadlas i ci sie smak spierdzielil lekko mowiac i jeszcze jedno za przeproszeniem skoro nie lubisz osci to filecika sobie trzasnij z karpika
Heh cosik ty bystra nie jestes[/quote]

O Norweskiej wigilii nie wiem NIC. Jako, że jestem osobą dorosłą, świadomie wybieram nie zapoznawanie się z jej tajnikami, bo naszych rodzimych mi starczy, a świąt ( napiszę to po raz setny) NIE OBCHODZĘ. Zresztą nie za bardzo wiem po co wyskoczyłeś z tą No wigilią, co ma piernik do wiatraka?

Jakiego filecika? My tu o karpiu świątecznym mówimy! O tej śmierdzącej rybie kupowanej z cuchnących beczek!! O "wiekowej tradycji" jedzenia karpia, dłubania się w tych ościach!!

Wystarczy wejść na neta, włączyć tv, trąbią jak to było z tą naszą tradycją od kilku dobrych lat.. trzeba mieć prawdziwego pecha, by nadal nie wiedzieć skąd ta ryba się wzięła na stołach!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Jasna napisał:
Przemko napisał:

hohoho ciekawostka skoro jestes taka mundra moze opowiesz mi o Norweskiej wigilji za to ona ma bogata tradycje IDIOTYZM to co tu napisalas
Przepraszam ale ty kobieto chyba nie wiesz co to jest tradycja hahahahaha a skoro karp przypomina ci sie z jedzeniem szczura to chyba go naprawde zjadlas i ci sie smak spierdzielil lekko mowiac i jeszcze jedno za przeproszeniem skoro nie lubisz osci to filecika sobie trzasnij z karpika
Heh cosik ty bystra nie jestes

O Norweskiej wigilii nie wiem NIC. Jako, że jestem osobą dorosłą, świadomie wybieram nie zapoznawanie się z jej tajnikami, bo naszych rodzimych mi starczy, a świąt ( napiszę to po raz setny) NIE OBCHODZĘ. Zresztą nie za bardzo wiem po co wyskoczyłeś z tą No wigilią, co ma piernik do wiatraka?

Jakiego filecika? My tu o karpiu świątecznym mówimy! O tej śmierdzącej rybie kupowanej z cuchnących beczek!! O "wiekowej tradycji" jedzenia karpia, dłubania się w tych ościach!!

Wystarczy wejść na neta, włączyć tv, trąbią jak to było z tą naszą tradycją od kilku dobrych lat.. trzeba mieć prawdziwego pecha, by nadal nie wiedzieć skąd ta ryba się wzięła na stołach![/quote]MAryjanek o jakiej tradycji ty mówisz?? Karp na polskim stole pojawił się po wojnie i to tylko dlatego ze była bieda i nic nie było, a to ryba która zniesie wszystko, zeżre wszystko i nadal żyje - łatwo ją więc było wyhodować w odpowiednich ilościach. Jakby na to nie patrzeć, mi karp osobiście kojarzy się z jedzeniem szczura!
maryjanku jedząc karpia jedyną tradycję jaką kultywujesz to tradycja wtłoczona przez komuchów.

ps... no i te ilości ości!!! tylko desperat ( albo niewolnik "tradycji" może to lubić

Napisałem Ci o Norweskiej wigilii dlatego że ona ma tez tradycje i nikt nie narzeka że ta tradycja związana jest z biedą którą Norweski naród maił kilkadziesiąt lat temu,wyjesz w swoich wypowiedziach że tylko niewolnik tradycji może kłaść karpia na stół wigilijny,Wydaje mi się że jesteś strasznie uprzedzona do tej rybki jak to ona ci nie smierdzi a ile to ona ma ości a ten wspaniały dorsz z Oslofiordu to pewnie nie smierdzi,co?Karp jest rybą która nie żywi się padliną czy tam jakimiś śmieciami z dna,to z czego on tak strasznie tobie śmierdzi? Narzekasz że ma dużo ości zaproponowałem Ci abys kupiła sobie fileta z karpia no ale ty wiesz swoje i dalej brniesz w swoje przekonanie,byłaś w supermarkecie podeszłaś do wanny z karpiem i ola boga jak strasznie ŚMIERDZI a czy widziałaś kiedy kolwiek by halibuta czy dorsza sprzedawali żywego? pewnie by pachniało w całym sklepie Moja rodzina jak i dziadkowie wujkowie itp... jedzą karpia i nie tylko na święta NIGDY nie spotkalismy się aby karp śmierdział nadto wystarczy sobie wpisac w gogle wigilijne potrawy iiiii co czytamy smierdzacy karp na stole,dla mnie to totalna BZDURA to co ty napisałaś trzeba było omijać ten temat tak jak to robiłaś niż wypisywać jakieś brednie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to może tego kraba pokroisz na wigiliję albo złowisz rekina yntyligencie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Andre ved mark napisał:
to może tego kraba pokroisz na wigiliję albo złowisz rekina yntyligencie

kraba zjadłem a rekina hmm brat złapał trzy i to tu w norge mi niestety sie jeszcze nie udało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
spożywając wigilijnego karpia
należy obowiązkowo zawiesić na ścianie
duże zdjęcie w ramkach i za szybką
jednego z inicjatorów tej starej polskiej tradycji
św Bolesława Bieruta
lub